Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2011

Bye bye November..welcome December..


Αφού αποχαιρετήσαμε τον Νοέμβριο που δεν ήταν τόσο 'Sweet November' όσο θα θέλαμε..Υποδεχτήκαμε με το πιο γλυκό χαμόγελο και καλωσόρισμα τον Δεκέμβριο..Τον Δεκέμβριο που φέρνει το τέλος μιας ολόκληρης χρονιάς, που κουβαλάει στην πλάτη του τις αναμνήσεις όλων των υπόλοιπων μηνών, καλές ή κακές αναλόγως..Φέρνει όμως και τα Χριστούγεννα στις καρδιές μας!!Αυτά τα φωτάκια στους δρόμους, τις μυρωδιές από τα σπιτικά γλυκά..μιαμ μιαμ μελομακάρονα, το στόλισμα των σπιτιών,το σμίξιμο φίλων που χάθηκαν και όμως ξαναβρίσκονται, την αγάπη που λείπει στις μέρες μας, αυτή την σπίθα για ενθουσιασμό που είχαμε ως παιδιά, και όλες τις μικρές στιγμές που τις συνδέουμε μαζί..Μακάρι λοιπόν, οι φετινές γιορτές να μας φέρουν πιο κοντά σε όσα επιθυμούμε και ονειρευόμαστε.Ακούς εσύ Άι-Βασίλη ε??

Και επειδή τελείωσα ένα βιβλίο που κέρδισα στα γενέθλια μου από έναν διαγωνισμό, από αυτά που όταν ξεκινάς δεν θες να αφήσεις,και το απολαμβάνεις μέχρι την τελευταία σελίδα αν πέσει στα χέρια σας, μιας και λίγο το κρύο, λίγο η χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, ένα τζάκι και μια ζεστή σοκολάτα ενδείκνυται για διάβασμα σας παραθέτω ένα απόσπασμα...

"Μίλησαν ώρες πολλές για θέματα ανούσια και για άλλα πολύ προσωπικά. Είναι εύκολο να εκθέτεις τον εαυτό σου σε έναν ξένο, πρώτα απ' όλα γιατί είναι ξένος και δεύτερον γιατί στην περίπτωση τους θα παρέμεναν ξένοι. Έτσι κάπως είναι και οι ατελείωτες συζητήσεις στις σύγχρονες, διαδικτυακές, ''ανθρώπινες'' σχέσεις.
Πώς να νιώσεις εκεί εκτεθειμένος; Κι αν νιώσεις, όποια στιγμή θες το σταματάς. Όμως αυτός ο ξένος στον οποίο εκθέτεις στοιχεία του εαυτού σου, ξαφνικά γίνεται οικείος, γίνεται ένα κάτι για εσένα. Ο άνθρωπος είναι ο αστάθμητος παράγοντας. Όσο καλά κι αν προετοιμαστείς, όσες άμυνες κι αν υψώσεις, όσες θεωρίες και να έχεις διαβάσει και όσες κι αν εφεύρεις, τη στιγμή εκείνη που ζεις μια κατάσταση ξαφνιάζεσαι και από τον άλλο και από τον εαυτό σου. Τα δεδομένα πλέον έχουν διαφοροποιηθεί από εκείνα τα υποθετικά που ήξερες πώς να τα χειριστείς. Έτσι, ενώ το παγωτό είχε τελειώσει, μετρούσαν σχεδόν ενάμιση χρόνο απ' όταν πρωτογνωρίστηκαν."

Από το βιβλίο της Αγγελική Σχοινά 'Καλημέρα και Αντίο' των βορειοδυτικών εκδόσεων με ISBN: 978-960-99666-1-0


"Μικρή&Τριανταφυλλένια"

2 σχόλια:

ήλι είπε...

ομορφοο!

καλο μηνα σου ευχομαι-πολυ καλυτερο απο αυτον που μας αφησε..-

καλο βραδυ! :)

#lockheart# είπε...

χμ..νομιζω πως θα αγορασω το βιβλιο ασυζητητι..
;)
φιλια και καλες γιορτες να εχεις!