Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011

Μια φθινοπωρινή ατμόσφαιρα πριν από το Χειμώνα...Την εποχή του Φθινοπώρου, δύσκολα μπορώ να πω ότι την έχω ξανά ζήσει…

Να βλέπεις μόνο κίτρινα, πορτοκαλί φύλλα πεσμένα στο διάβα σου, στους δρόμους και στα πάρκα.. Είναι τόσο όμορφη εποχή που σε προετοιμάζει για την επόμενη εποχή, του Χειμώνα, που σιγά σιγά έχει αρχίσει και έχει γίνει αισθητή η παρουσία του, φορώντας τα χοντρά και παγωμένα ρούχα του!!

Πόσο πολύ διαφέρει η μια χώρα με την άλλη.. άλλες ομορφιές έχει η Ελλάδα.. άλλες η Αγγλία.. Τόσο διαφορετική κουλτούρα και καθημερινότητα…

Μου αρέσει να περπατάω στους δρόμους της Οξφόρδης.. είναι μια πόλη πολύ όμορφη, δημιουργική, ήσυχη.. με κλασσικά κτίρια… νιώθοντας πως βρίσκεσαι σε μουσείο.. Ξεχωρίζουν τα μεγάλα πάρκα της και τα δέντρα που συναντάς.. φορεμένα με τα φθινοπωρινά τους χρώματα ακόμα.. Στο δρόμο σου παρατηρείς ανθρώπους που έχουν ήδη αρχίσει τις Χριστουγεννιάτικες αγορές τους.. Σιγά σιγά προετοιμάζονται να υποδεχτούν τα Χριστούγεννα.. αν και είναι λίγο νωρίς ακόμα..οι βιτρίνες ήδη φοράνε τα καλά τους!

Μια μικρή μελαγχολία όμως αρχίζει και σε πιάνει καθώς περπατάς μόνος σου στους πεζόδρομους της πόλης… όταν δεν έχεις και συ δίπλα σου τα αγαπημένα σου πρόσωπα.., όμως έχεις κοντά σου όλα αυτά που θυμίζουν εκείνους και ακούγοντας την αγαπημένη σου μουσική.. η μελαγχολία φεύγει και τη θέση της παίρνει ένα γλυκό χαμόγελο!

Κάθε μέρα είναι διαφορετική..γνωρίζεις και άλλους ανθρώπους..γίνεσαι ‘φίλος’ με τη γλώσσα… και προχωράς παρακάτω.. Παίρνεις ιδέες, μαθαίνεις νέα πράγματα, αποκτάς γνώσεις και συνηθίζεις σιγά σιγά τη δική τους κουλτούρα…

Λατρεύω να παίρνω το ποδήλατο και να περνάω μέσα από τα πάρκα, πηγαίνοντας το πρωί στο Κολλέγιο.. Τόσο υπέροχα και ασυνήθιστα χρώματα και τοπία..λίμνες και ποτάμια δεξιά και αριστερά σου..με ολόλευκους κύκνους και πάπιες να πλατσουρίζουν στα κρύα νερά. Τα μονοπάτια είναι σκεπασμένα με φύλλα πεσμένα από τα δέντρα και βρεγμένα από την υγρασία της ατμόσφαιρας...

Τέτοιες ευκαιρίες μακάρι να μας παρουσιάζονταν πιο συχνά στη ζωή μας… να αποκτήσει λίγο νόημα και ποιότητα η καθημερινότητα μας… Γι αυτό να μην τις χάνουμε λεπτό!

Η θερμοκρασία έχει πέσει αισθητά τώρα που σκοτείνιασε.. Καθισμένη δίπλα στο τζάκι..πίνοντας μια κούπα ζεστό τσάι..και έχοντας για παρέα μια απαλή τζαζ μουσική ,σας εύχομαι να έχετε ένα όμορφο βράδυ!

"τοσοδούλα"