Κυριακή 31 Μαΐου 2009

Να ζεις, ν'αγαπάς και να μαθαίνεις...


<<Όταν γελάς, κινδυνεύεις να περάσεις για χαζός>>. Και τι μ'αυτό; Οι χαζοί διασκεδάζουν πολύ.
<<Όταν κλαίς, κινδυνεύεις να περάσεις για συναισθηματικός>>. Και βέβαια είμαι συναισθηματικός. Μ'αρέσει. Τα δάκρυα βοηθάνε.
<<Όταν ανοίγεσαι στον άλλο, κινδυνεύεις να μπλεχτείς>>. Ποιός λέει ότι το μπλέξιμο είναι κίνδυνος; Εγώ θέλω να μπλεχτώ.

<<Όταν εκδηλώνεις τα συναισθήματα σου, κινδυνεύεις να δείξεις τον πραγματικό εαυτό σου>>. Και τι άλλο έχω να δείξω;
<<Όταν εκθέτεις τις ιδέες και τα όνειρα σου μπροστά στους άλλους, κινδυνεύεις να χαρακτηριστείς αφελής>>. Α, μ'έχουν χαρακτηρίσει πολύ χειρότερα από αυτό.
<<Όταν αγαπάς, κινδυνεύεις να μη στο ανταποδώσουν>>. Δεν αγαπώ για να μου το ανταποδώσουν.

<<Όταν ζεις, κινδυνεύεις να πεθάνεις>>. Είμαι έτοιμος γι'αυτό.

<<Όταν ελπίζεις, κινδυνεύεις ν'απογοητευτείς, κι όταν δοκιμάζεις, κινδυνεύεις ν' αποτύχεις>>. Ναι, αλλά πρέπει να ρισκάρεις, γιατί ο μεγαλύτερος κίνδυνος στη ζωή είναι να μη ρισκάρεις τίποτε.
Ο άνθρωπος που δεν ρισκάρει τίποτε, δεν κάνει τίποτε, δεν έχει τίποτε, και γίνεται ένα τίποτε. Μπορεί ν'αποφεύγει τον πόνο και τη λύπη, όμως δεν μπορεί να μάθει και να νιώσει και ν'αλλάξει και να αναπτυχθεί και ν'αγαπήσει και να ζήσει. Δεμένος με τις βεβαιότητες του, είναι ένας σκλάβος. Έχει παραιτηθεί από την ελευθερία του. Μόνο ο άνθρωπος που ρισκάρει είναι πραγματικά ελεύθερος. Δοκίμασε και θα δεις.


Απόσπασμα από το βιβλίο του Λέο Μπουσκάλια 'να ζείς, ν'αγαπάς και να μαθαίνεις'

"Μικρή & Τριανταφυλλένια"

3 σχόλια:

Ανήσυχοι Άγγελοι είπε...

έτσι ακριβώς είναι μικρή μου & τριανταφυλλένια!!!!
Γι'αυτό κ εμείς χαιρόμαστε με το παραμικρό στη ζωή μας και μοιραζόμαστε πάντα τα συναιθήματά μας σε οποιαδήποτε στιγμή κ αν βρισκόμαστε!!!!Η τύχη βοηθαέι τους τολμηρούς!!!Και χαίρομαι που είμαστε από αυτούς!!!

Ανώνυμος είπε...

"Έρχεται πάντα μια στιγμή όπου πρέπει να επιλέξει κανείς ανάμεσα στη σκέψη και στη δράση.Αυτό σημαίνει ότι γίνεται άνθρωπος...Πρέπει κανείς να ζεί με τον χρόνο και να πεθαίνει μαζί του ή να παραιτηθει απ'αυτόν για μια πιο ενδιαφέρουσα ζωή.Ξέρω ότι μπορούμε να συμβιβαστούμε κι ότι μπορούμε να ζήσουμε στον αιώνα μας και να πιστεύουμε στο αιώνιο.Αυτό σημαίνει αποδέχομαι.Αλλά τούτον τον όρο τον απεχθάνομαι και θέλω τα πάντα ή τίποτα.Αν επιλέξω την δράση,μη νομίσετε ότι η σκέψη είναι για μένα μια άγνωστη γη.Δεν μπορεί ωστόσο να μου δώσει τα πάντα και,στερημένος από το αιώνιο,θέλω ν ασυμμαχήσω με τον χρόνο.Δε θέλω να επιβαρύνω τον λογαριασμό μου με πίκρα μήτε με νοσταλγία,θέλω μόνο να βλέπω καθαρά.Για σας και για μένα αυτό είναι μια λύτρωση.Ο άνθρωπος δεν μπορεί να κάνει τίποτα και εντούτοις είνια ικανός για τα πάντα."
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠ'ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ "Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΣΙΣΥΦΟΥ"

Ανώνυμος είπε...

Στην ζωή δεν υπάρχει τριαντάφυλλο χωρίς αγκάθια. Πολλά αγκάθια όμως είναι χωρίς τριαντάφυλλο.

Άρθουρ Σοπενάουερ